Vă aduc o nouă melodie, mai aparte, de această dată. De ce spun asta? Dacă aveți răbdare să citiți povestea ei, veți afla.
Totul a pornit de la o piesă de teatru la care am asistat într-o vară, acum doi ani. Piesa se numește “Noi 4” și jucau Marius Manole, Maria Obretin, Oana Tudor și Lia Bugnar. La un momentdat, Maria Obretin îi spune lui Marius Manole cam așa:
“ – Parcă nu mai ai ochi să mă vezi. Ce să mai fac, să te mai uiți la mine? Eu ți-aș da, dacă aș putea, și moartea mea… dar ce să faci cu moartea mea dacă tu nici viața nu mi-o vrei?”

În momentul acela, pe lângă sentimentul de piele de găină, am realizat că replica asta ar fi perfectă într-o melodie. Am mers acasă și mintea nu-mi dădea pace, mă tot îndemna să mă apuc de scris. Am început să scriu și nu m-am mai oprit.
Acum… varianta finală a versurilor, la distanță de doi ani, a mai suferit modificări, dar eu mă declar extrem de mulțumit. Este ceva special, asta știu sigur.
Vreau să-i mulțumesc Oanei Tomoiagă pentru că mi-a fost sfetnic bun, atât la linia melodică, cât și la unele versuri și actorilor menționați mai sus. Piesa asta s-a născut de la ei…
Mulțumiri mai aduc doamnei Ileana Coman pentru locația superbă (în comuna Moisei, Jud. Maramureș), lui Ionut Lucian pentru munca depusă în studio, lui Flaviu Dan pentru frumosul acompaniament cu vioara și lui Andrei Vrăsmaș pentru videoclipul inedit. Bineînțeles, nu pot uita de mândra din clip, Veronica Tomoiagă, care a jucat perfect!
Sper să vă placă!

Versuri:

Ce să fac mândră cu tine
Să te uiți iară la mine?
Mi-aș da, mândră, și moartea
Da’ tu nu-mi vrei nici viața.

Când eram de ne iubeam
Tăt gându-aiesta l-aveam
Ziua gura sfadă face
Noaptea doru’ pune pace.

Da’ de la o vreme-ncoace
Nici tu nici eu n-avem pace.
Ie lăcata (ia lacătul) din inimă
Fă-i la dragoste hodină.

Nu mă poți mândră iubi
Că n-asculți glasu’ inimii.
Dă-i inimii ascultare
Nu la mintea-nșelătoare!
Și-i vide’ că nu-i pierdut
Dragu’ de la început.

Vă mulțumesc că l-ați vizionat, vă invit să-i dați un SHARE dacă v-a plăcut, un LIKE și să vă abonați (Subscribe) la canalul meu oficial de YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/PaulAnanie

Mă găsiți și pe:
Facebook: https://www.facebook.com/fanpage.paul…

Instagram: https://www.instagram.com/paul_ananie

Twitter: https://twitter.com/Paul_8

Blog: https://inlumealuipaul.wordpress.com

By Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.