Dragi prieteni, va prezint un proiect de suflet deoarece este strâns legat de valorile tradiționale ale Țării Chioarului, subzonă folclorica a Maramuresului în care noi, cei de la Satulung, ne-am născut și am crescut, în spiritul tradiției, păstrându-ne credința și simțind românește.
Într-un fragment de câteva minute, am adunat tradiții din Chioar dar și jocuri precum Jocul de arăduit, Roatele din Chioar și Scuturatu’.
Nu suntem profesioniști dar cantam și jucam, cu inima și sufletul, asa cum o făceau străbunii noștrii din comuna Satulung și ducem mai departe tradiția strămoșeasca.
Ne-am adunat din toată comuna Satulung ca să arătăm ca încă nu am uitat sa jucam ca odinioară și cât de frumos e jocul din Chioar îmbinat cu acordurile ceterii și cu strigături culese din vatra satului.
Pentru ca acest proiect sa devina realitate, am avut alături oameni minunați din comunitatea de la Satulung și vreau sa le multumesc fiecăruia în parte pentru implicare!
În egala măsură, mulțumesc primarului comunei Satulung, Mureșan Bujorel, pentru sprijinul financiar oferit.

Înstrumentisti de valoare și adevărați virtuozi ai instrumentelor au realizat orchestrația videoclipului, după cum urmează:
Taragot: Ovidiu Cozma și Remus Albu
Vioară : Flaviu Dan și Robert Barbos
Armonie Adi Făt și Mihai Cînța
Sunet și mixaj : Adi Făt
Video : Remus Pop

Contact pentru evenimente, Mircea Mureșan și formația : 0743172328

By Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.